Barbara Tammes - Playmode

Het boek en de methode Playmode heb ik, Barbara Tammes bedacht en geschreven. Meer dan 24.000 uur brainstormen en ideeën bedenken heb ik erop zitten. Op mijn 19e ben ik begonnen als copywriter in de reclame en heb gewerkt voor grote bureaus als PPGH/JWT en FHV/BBDO, voor nationale en internationale klanten. (Libertel/Vodafone, PTT/KPN, Grolsch, Ministerie van sociale zaken, Voetbal International, Douwe Egberts, Nestlé, Aegon) Mijn creatieve werk is bekroond met grote internationale prijzen zoals een Gouden leeuw in het Cannes Festival, D&AD en het New York Festival. Ik heb onderdeel uitgemaakt van The Mind, een creatieve denktank in New York. Samen met reclamebureau They heb ik twee jaar Talpa voorzien van inspiratie voor tv formats. Ik heb een aantal boeken geschreven en geïllustreerd waaronder Het handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel, over het gebruik van je fantasie, dat naast Engels, Frans en Duits ook in het Chinees, Italiaans en Portugees is vertaald. Voor uitgeverij Querido heb ik het kinderboek Het leven volgens Pippa Leeuwenhart geschreven en getekend en dat is ook vertaald in het Frans en Duits. Samen met een business partner ben ik een eigen onderneming begonnen, Uked, waarvoor ik een methode en het merk heb neergezet. Als ik niet aan een opdracht werk dan bedenk ik concepten en maak ik vrij werk.

En nooit heb ik een dag stress ervaren omdat ik iets moest bedenken. Sterker nog ik kom in een hele aangename staat van zijn. Hoe kan het dan dat creativiteit aan magie wordt toegedicht? Als ik afhankelijk zou zijn van muzen, ingevingen, toevalligheid en inspiratie dan zou ik niet zo lang met zoveel plezier zo productief hebben kunnen werken. Dat was het uitgangspunt voor mijn onderzoek naar creativiteit.

Mijn ontdekkingen, bevindingen en originele oefeningen kun je lezen in het boek Playmode. Ook geef ik playmode lezingen om bedrijven te helpen een cultuur te scheppen met ruimte voor creativiteit. Je kunt me uitnodigen voor een Playdate, een creatief consult waarin we samen een uitdaging onderzoeken en nieuwe mogelijkheden creëren. Samen met een team kunnen we een korte, intensieve periode werken aan een Annual Inspiration Report, een jaarverslag dat vooruitkijkt. Hierin bepalen we het speelveld en verkennen we de mogelijkheden voor de toekomst.